ČEŠKI PROROK

'Cijela Europa napustit će EU!'

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Češke Vaclav Klaus izjavio je na promociji svoje nove knjige 'Češka na raskrižju', održanoj u Pragu, da će na kraju cijela Europa napustiti projekt Europske unije (EU) i da će se Europa razvijati na drugačiji način od sadašnjeg, javlja Agencija Anadolija (AA)

'Mi ne samo da želimo da Češka napusti EU. Mi želimo da Europsku uniju napusti cijela Europa. Ja zaista mislim da će cijela Europa napustiti EU i da će ostaviti europsku gospodu da sjede u Bruxellesu. Europa će u budućnosti krenuti drugim smjerom', rekao je Klaus.

Knjigu 'Češka na raskrižju: Vrijeme za odluku' Klaus je napisao s još nekoliko suradnika iz svog euroskeptičnog, konzervativnog Instituta Vaclava Klausa. Također, Klaus, kao jedan od najpoznatijih euroskeptika među šefovima država i vlada EU-a, dok je bio 10 godina na čelu Češke, izjavio je da se ništa strašno ne bi dogodilo da Češka izađe iz EU-a. 'Nakon istupanja Češke iz EU-a ne bi se dogodilo ništa katastrofalno. Mislim da ne bi stali tramvaji, tekla bi voda i bilo bi struje', kazao je Klaus.