TELEKINEZA U PRAKSI

CIA objavila dokumente o zapanjujućim paranormalnim sposobnostima Kineza

  • Autor: V. Ma.
  • Zadnja izmjena 08.11.2017 18:34
  • Objavljeno 08.11.2017 u 18:34
Zapanjujuća izvješća odsad su dostupna javnosti

Zapanjujuća izvješća odsad su dostupna javnosti

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon skidanja oznake tajnosti američka Središnja informativna agencija (CIA) ovih dana objavila je tajne dokumente vezane za parapsihološke fenomene, a u nizu dokumenata koji su godinama bili dostupni tek odabranima posebno se ističu izvješća vezana za paranormalne aktivnosti u Kini

Dokumenti koje je objavila američka tajna služba naslovljeni su 'Kronologija nedavnog zanimanja za neobične funkcije ljudskog tijela u Narodnoj Republici Kini', a objavljeni su tek nakon zahtjeva da se s njih skine oznaka tajnosti, dok se većina informacija zasniva na kineskim istraživanjima.

U dosad javnosti nedostupnim dokumentima, koji se danas mogu pogledati na stranicama CIA-inog online arhiva, citiraju se izvješća kineskog znanstvenog časopisa Ziran Zirachi koji je 1979. godine objavio izvješće o nevizualnom prepoznavanju, u koje su uključili nekoliko svjedočanstava o nevjerojatnim mogućnostima ljudskog organizma.

Već iduće godine časopis je u Šangaju organizirao parapsihološku konferenciju na kojoj je sudjelovalo više od 20 istraživačkih instituta i sveučilišta iz čitavog svijeta.

Godinu dana kasnije kineske vlasti su osnovale stotinjak institucija za proučavanje djece s posebnim sposobnostima, a 1982. godine kineska vlada je sponzorirala javnu konferenciju u Pekingu, čiji je cilj bio raspraviti sva otvorena pitanja vezana za ljude s parapsihološkim sposobnostima.

Tijekom istraživanja paranormalnih aktivnosti u najmnogoljudnijoj državi na svijetu znanstvenici su otkrili stanovitog Zhang Baoshenga koji je svojim telepatskim sposobnostima zapanjio sve nazočne.

Tijekom testiranja znanstvenici su otkrili kako Zhang snagom misli može premještati predmete, pa je tako tijekom polugodišnjeg promatranja redovito zapanjivao znanstvenike svojim neljudskim sposobnostima.

CIA je, također, objavila dokument naziva 'Istraživanje paranormalne sposobnosti pomicanja prostranih prepreka' te u njemu opisuje eksperiment u kojem je također sudjelovao Zhang.

U izvješću stoji kako je za potrebe istraživanja izrađen drveni kabinet dimenzija 120x180x60 centimetara koji se koristio kao zatvoreno skladište. Tijekom eksperimenta na gornju policu kabineta postavljeni su listovi papira s jedinstvenim oznakama, a Zhang je snagom misli uspio izvući papire i vratiti ih u kabinet koji je čitavo vrijeme bio zatvoren i neoštećen.

U CIA-inom izvješću se zaključuje kako se prostorne barijere mogu probiti čak i u velikim skladištima.

  • +22
  • +19

19. kongres Komunističke partije Kine

Izvor: Reuters / Autor: THOMAS PETER

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!