UHIĆENI SA 65 KG HEROINA

Četvorica dilera dobila 45 godina zatvora

23.12.2008 u 15:41

Bionic
Reading

Županijski sud u Osijeku pod predsjedanjem suca Zvonka Vekića na ukupno 45 godina zatvora osudio četvoricu dilera, uhićenih proljetos u Dardi sa 65 kilograma heroina

Po riječima Miroslava Rožca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku, tada su u USKOK-ovoj akciji "Istok" uhićena šestorica dilera, od kojih su dvojica oslobođena optužaba. Oni su prevozili drogu u prerađenu teretnom vozilu preko hrvatske granice na putu droge od Turske preko Kosova i dalje. Kad su uhićeni, bila im je to osma tura.

Nepravomoćno na zatvorsku kaznu od 15 godina osuđen je prvooptuženi Miroslav Dukić iz Novog Sada, drugooptuženi Alojz Bare iz Hrvatske osuđen je na pet godina zatvora, trećeoptuženi Nezir Barjaktarević iz Sarajeva (nedostupan) osuđen je na 20 godina zatvora, a četvrtooptuženi Damir Supić na pet godina zatvora.

Prva trojica, optužena za udruživanje, uhićena su sa 62 kilograma droge, a Damir Supić je uhićen s tri kilograma heroina.

Na Županijskom sudu u Osijeku danas su oslobođeni optužaba Stipe Klisović i Željko Eduard Burger, obojica hrvatski državljani. Do pravomoćnosti presude trojici, koja su u osječkom zatvoru od proljeća, produžen je pritvor, kazao je Miroslav Rožac.