PROMETNA NESREĆA U ITALIJI

Četri odobe, među kojima i Hrvat, poginule kod Udina

21.09.2012 u 18:36

Bionic
Reading

Četiri su osobe poginule, među kojima je i jedan Hrvat, a pet ih je teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći što se dogodila u petak rano ujutro u Italiji blizu Udina

Slovenska tiskovna agencija STA, koja je najprije javila da su među stradalima i slovenski državljani, poslije podne je javila da među žrtvama nema Slovenaca. Poginuli vozač slovenskog teretnjaka koji je sudjelovao u nesreći hrvatski je državljanin s prebivalištem u Sloveniji, prenosi STA. Portal tršćanskih Slovenaca 'Slomedia.it' javio je da je riječ o 44-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je živio u Kranju.

Do nesreće je došlo uslijed sudara kamiona koji je prevozio ječam, te kombija u kojemu je bilo osam državljana Rumunjske, radnika koji su su vraćali u domovinu.

Prema nekim vijestima, vozač kamiona nije opazio kolonu vozila ispred njega, te je na nju naletio punom brzinom, nakon čega je stradalo i više drugih vozila. Zbog rasutog tereta i zbrinjavanja žrtava nesreće autocesta prema Trevisu više je sati bila zatvorena za promet, javili su slovenski mediji.