UMALO TRAGEDIJA

Četiri staford terijera napala djevojčicu u Belišću

20.12.2013 u 15:08

Bionic
Reading

Pravim čudom u četvrtak je u Bistrincima kod Belišća izbjegnuta tragedija nakon što su četiri staford terijera u razmaku od svega tri sata napali i izgrizli 13-godišnju djevojčicu, a potom i 61-godišnjeg muškarca

'Kćerka je krenula u školu na Informatiku oko 9,20 i nije prošlo ni pola minute kada sam čuo kako vrišti i glasno plače. Istrčao sam na ulicu, a ona je bježala od četiri psa našeg prvog susjeda, koji su je napali, piše Jutarnji list

Nekako sam ih rastjerao, ali su je oni prethodno izgrizli tako da ima ugrize na pet mjesta lijeve potkoljenice, pa su joj u osječkoj bolnici te rane šivali, a ima i po jedan ugriz na svakom butu - ispričao nam je otac 13-godišnje djevojčice Zdenko Šabjan, koji je svoju kćer odmah odvezao na Hitnu pomoć u Valpovo, odakle su ih uputili u KBC Osijek. Tamo su joj rane zašivene i poslana je kući, no i dalje trpi jake bolove. Šok kojeg je proživjela teško je riječima opisati.

- Inače se ne bojim pasa, ali kada sam vidjela kako su navalili na mene jako sam se uplašila. Da se nisam uhvatila za granu od bora pred kućom i počela ih udarati nogama ne znam što bi bilo - ispričala nam je djevojčica, kazavši i da su psi na ulicu istrčali kroz otvorena dvorišna vrata, dok njihov vlasnik nije bio kod kuće.

Nakon što su napali djevojčicu isti ti psi oko podneva su pronašli drugu žrtvu. F. V. iz Bistrinaca hodao je nogostupom, kada su četiri staforda istrčala pred njega.

- Okomili su se na mene i kada su me ugrizli za potkoljenicu izgubio sam ravnotežu te sam pao na pločnik udarivši se pri tome u kuk. Potom su me nastavili gristi po rukama i nogama, a onda su se počeli međusobno tući, valjda oko podjele plijena, što sam ja iskoristio i nekako uspio pobjeći. Da se nisu međusobno zakačili ja bih vjerojatno bio mrtav - kazao nam je F. V., koji je ponajviše u cijeloj situaciji ogorčen na sustav.

- Ti psi su i dalje u tom dvorištu. U četvrtak, nakon što sam nazvao policiju u to dvorište praktički nitko nije smio ući, ni policija ni veterinarski inspektor, jer vlasnik kuće i pasa nije bio tamo. Tek u petak prijepodne veterinarski inspektor je obavio svoj posao. Ovo je sve tužno i jadno. Ispada da su psi koji napadnu ljude u ovoj državi zaštićeniji od bilo koje nacionalne manjine - ogorčen je F. V.

Iz PU osječko-baranjske potvrdili su oba događaja, no više od toga nisu nam rekli pravdajući se istragom koja je u tijeku. Neslužbeno smo doznali da je veterinarska inspekcija uspjela obaviti razgovor s vlasnikom pasa, koji će biti podvrgnuti promatranju. Iako su nam neki mještani rekli da su psi i dalje u tom dvorištu, za vrijeme našeg posjeta nismo ih vidjeli.