porezna reforma

Cestovni prijevoznici traže porezno rasterećenje kako bi mogli povećati plaće

06.06.2022 u 10:25

Bionic
Reading

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika poručila je u ponedjeljak da očekuje konkretnu reakciju Vlade glede najavljenog porasta cijena goriva te ponovno pozvala na kompletnu poreznu reformu i rasterećenje poslodavaca radi povećanja plaća

Osim što se generalnim porastom cijena drastično mijenjanju troškovi života, neminovno je da situacija utječe i na poduzetnike, priopćila je Udruga. Ističe kako cijenu prijevoza ne čini samo gorivo, već su tu i troškovi aditiva, održavanja vozila, cestarine i rada zaposlenika.

Smatraju da država ima dovoljno prostora za adekvatnu reakciju, ne samo u kontekstu aktualne krize jer su poduzetnici još uvijek opterećeni nizom parafiskalnih nameta - 'od naknada za turističke zajednice pa do apsurdne radio-televizijske pretplate'.

'Ponovno pozivamo na kompletnu poreznu reformu i rasterećenje poslodavaca, a upravo u svrhu povećanja plaća. Adekvatnim sustavom doprinosa i poreza poslodavci bi bili rasterećeni, a ukupan trošak plaće radnika bi omogućio rast plaća', poručila je Udruga. Ocjenjuju da država trenutnim uređenjem i mizernim minimalnim plaćama šteti svojim stanovnicima.