DRAMA NA KORNATIMA

Česi se nasukali i zapeli na moru po jakoj buri

06.10.2017 u 21:44

Bionic
Reading

Jedrilica sa šest članova posade, od koji je pet državljana Češke, nasukala se u petak oko 18,45 sati kod otočića Bikarijica u kornatskom arhipelagu, no uspjeli su se iskrcati na otočić, doznaje se u šibenskoj policiji.

Prema prvim informacijama, svih šest članova posade jedrilice uspjeli su se iskrcati na obalu otočića Bikarijica, pri čemu je jedna osoba kolabirala i ozlijedila nogu, doznaje se u Županijskom centru 112 Šibenik.

Posada jedrilice je pozvala u pomoć Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje, i prema prema otočiću su odmah krenuli  brodovi policije zajedno s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), doznajemo od lučkog kapetana Roberta Baljkasa.

 Iz Županijskog centra  112 također se doznaje da je spašavanje posade s jedrilice koji su na otočiću večeras otežano zbog loših vremenskih uvjeta.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je, naime, u kasnim popodnevnim satima upozorenje o mjestimičnim udarima snažnog vjetra na području srednjeg Jadrana. Sjeveroistočni vjetar, najavili su, puhat će i do 34 čvora uz promjenljivo oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Do jutra bi se trebalo razvedriti.