KUĆNI PRITVOR U VILI

Ceca od idućeg tjedna nosi elektronsku narukvicu

13.06.2011 u 18:36

Bionic
Reading

Srpska folk pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca od ponedjeljka će na nozi početi nositi elektronsku narukvicu uz pomoć koje će nadležni povjerenici u Upravi za praćenje izvršenje sankcija 24 sata dnevno putem satelita pratiti njezino kretanje. Narukvicu će nositi osam mjeseci, koliko traje kazna kućnog zatvora koju će odslužiti u svojoj vili u Beogradu

Danas je Viši sud u Beogradu proslijedio na izvršenje pravovaljanu presudu protiv folk pjevačice Prvom osnovnom sudu koji će ju, nakon primitka, proslijediti Upravi Ministarstva pravde za izvršenje kaznenih sankcija, rekla je Tanujugu glasnogovornica tog suda Ivana Ramić.

Očekuje se da će do idućeg tjedna biti okončane i sve proceduralne formalnosti nakon čega će pripadnici Uprave za praćenje izvršenja sankcija Ceci i njezinoj sestri na nogu staviti elektronsku narukvicu.

Kretanje sestara, kojima će kućni zatvor biti Cecina vila u Ulici Ljutice Bogdana, pratit će povjerenici Uprave koji će informacije dobivati preko satelita. Po pisanju srpskih medija, narukvica koju će dobiti Ceca košta oko 5.000 eura, Vodootpornu elektronsku narukvicu pjevačica će oko noge nositi osam mjeseci, a njezina sestra oko četiri i po mjeseca.

Novčanu kaznu od milijun i pol eura će platiti u tri rate. Prva rata od 500.000 eura na naplatu će stići ću u sljedećih 15 dana, nakon što Ceci bude uručena presuda. Drugu ratu u istom iznosu platit će u roku od šest mjeseci, a treću za godinu dana.

Podsjetimo, nakon osam godina istrage Više tužiteljstvo u Beogradu je krajem ožujka podiglo optužnicu protiv Cece, zbog malverzacija pri transferu 10 nogometaša NK Obilić. Ražnatovićeva je od prodaje nogometaša stranim klubovima nezakonito prisvojila 4.100.000 tadašnjih njemačkih maraka i 3.480.000 dolara. Dva tjedna nakon što je optužnica podignuta, Ceca i njezina sestra Lidija Ocokoljić, koja je također obuhvaćena optužnicom, priznale su krivnju te su osuđene na kućni zatvor i novčanu kaznu od milijun i pol eura.