otkrio i kako je plenković

Capak: Treba čekati mjesec dana da bi se smanjio broj hospitaliziranih. Hoće li popustiti mjere 21. prosinca, to je manje važno

30.11.2020 u 19:29

Bionic
Reading

'Najvažnije je da preokrenemo trend, hoće li se popustiti mjere to je manje važno', kazao je za središnji Dnevnik HRT-a ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Progovorio je i o zdravstvenom stanju premijera Andreja Plenkovića

Objasnio je da se najbrže vidi efekt mjera na broju novozaraženih. Da bi se smanjio broj hospitaliziranih i onih na respiratoru te umrlih, treba pričekati mjesec dana, kazao je Capak HRT-u.

Na pitanje o efektima 'lockdowna' u europskim državama koji su se počeli manifestirati, kazao je da on nikada nije rekao da 'lockdown ' ne daje efekt, već da policijski sat ne daj efekt.

Na pitanje kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji se na testiranju u ponedjeljak pokazao pozitivnim na Covid-19, Capak je odgovorio: Premijer je dobro. Testirao se u subotu. Danas nema simptoma, ali se testirao ponovo i ispao je pozitivan što znači da će još 10 dana biti u izolaciji nakon što je već bio u samoizolaciji jer mu je supruga pozitivna'.

  • +8
Nacionalni Stožer civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL