PRVA TRI DANA BESPLATNO

Cammeo iz drugog pokušaja počeo s radom u Splitu

13.06.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Nakon liberalizacije tržišta taksi usluga novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu, tvrtka Cammeo započela je s radom u Splitu sa svojih trideset vozila. Ovo je drugi pokušaj ulaska na tržište jer je prvi, prije nešto više od dvije godine, propao zbog neposjedovanja svih potrebnih dozvola. Danas tvrde da ih imaju

U prva tri dana (od srijede do petka) Splićanima su ponudili potpuno besplatan prijevoz, što je rezultiralo golemim pritiskom. 'Radimo pakleno i imamo ogroman broj poziva putem aplikacije i pozivnog centra, pa nažalost ne uspijevamo stići sve. Ispričavamo se građanima, u idućim danima stanje će se normalizirati', kazao je za tportal regionalni direktor Cammea Ivan Tomaša.

Po službeno objavljenom cjeniku, vožnja će stajati pet kuna za start i pet kuna po kilometru, uz još pola kune po minuti. Relaciju do aerodroma naplaćivat će 190 kuna.

'Zadovoljili smo sve uvjete i dobili licence i dozvole, i to ne samo u Splitu nego i Kaštelima i Podstrani', dodaje Tomaša.

Taksisti ove tvrtke neće koristiti stajališta koja je odredila gradska uprava, a kojih ionako ima višestruko manje od broja vozila jer se tvrdi da za to nema potrebe. Svojim vozačima Cammeo jamči cjelogodišnju početnu plaću od šest tisuća kuna, 'koja se može penjati i do 10 tisuća'.

Direktora Tomašu zamolili smo da prokomentira i pozive na bojkot koji su se pojavili na društvenim mrežama jer se ova tvrtka svojedobno reklamirala kao 'ponosni partner GNK Dinamo'. Odgovorio je da s time nije upoznat i da svaka regija unutar tvrtke ima otvorene ruke oko sponzorstava.

  • +2
Taxi Cammeo u Sloveniji Izvor: Promo fotografije / Autor: taxi cammeo