koronavirus

Čak 126 novozaraženih u Zagrebu, Šostar: Nezgodno je to što nemamo konkretno žarište

08.10.2020 u 11:15

Bionic
Reading

Stožer za civilnu zaštitu Zagreba izvijestio je o 126 novozaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata. Riječ je o rekordnom broju novozaraženih u jednom danu u hrvatskom glavnom gradu. Testirano je također rekordnih 1386 uzoraka

Među zaraženima je i djelatnica doma za starije i nemoćne u Zagrebu.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', apelirao je na građane da poštuju mjere - drže distancu i nose maske. Kritizirao je mnoge što ne nose maske u trgovačkim centrima i u javnom prijevozu.

'Apeliram na one koji se ne drže mjera, i zbog kojih imamo ovakav porast, da malo razmisle da netko tko se ne drži mjera može zaraziti njihove očeve, majke, djecu. Ako ovako nastavimo, neće biti dobro', istaknuo je.

Zbog sve većeg broja zaraženih i tereta za gradske bolnice u Gradu mladih u zagrebačkoj Dubravi pripremljena je izolacija u kojoj će se prihvatiti sve veći broj zaraženih koji se nemaju gdje izolirati, prvenstveno studenti.

Šostar je kazao da je nezgodno to što nemaju neko konkretno žarište. Da imaju, onda bi bilo lakše, napomenuo je.

'Bila je panika u proljeće, kada je bilo 20 pozitivnih, a sada se ne bojimo kada imamo 126. Malo su se previše ljudi opustili', rekao je Šostar. Poručio je građanima da bi bilo bolje da se što manje druže u velikim grupama.