IZLAZAK U JAVNOST NAKON NESREĆE

Čačić: Ne povlačim se iz politike

04.02.2010 u 20:38

Bionic
Reading

'Ne povlačim se iz politike. Trebalo mi je vremena da se priberem i procjenjujem da sam sada spreman za svakodnevne aktivnosti, ali i za odgovore na sva pitanja koja bi se mogla pojaviti vezano uz prometnu nesreću. U kontaktu sam s odvjetnikom u Mađarskoj i taj dio ide svojim tokom u skladu s mađarskom procedurom', kazao je za Večernji list predsjednik HNS-a Radimir Čačić

Istaknuo je da misli surađivati s mađarskim pravosuđem. 'Nesreća je moja osobna tragedija, ali ni jednog trenutka nisam pomislio izbjegavati odgovornost', pojasnio je Čačić.

Čačić se ne planira povući iz politike, a čini se da ga njegovi stranački kolege u tome podržavaju. 'U redu je da odvoji vremena koliko mu treba jer je riječ o teškoj situaciji. Čačić je morao prebroditi šok, u početku se izolirao i komunicirao je samo s najbližima, ni u stranku nije dolazio', kažu u HNS-u.

'Jasno, sve će ovisiti i o suđenju u Mađarskoj i o presudi, ali pitanje je kada će proces početi i kakav će ishod biti. Do tada je sigurno da će biti predsjednik HNS-a. Jedino bi ga eventualna zatvorska kazna mogla natjerati da ode iz politike', kažu narodnjaci.