RIJEČKI HDZ ZNA

Burić: Obersnel govori 'ober laži'

31.01.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Riječki HDZ-ovci, Bojan Hlača, Vesna Buterin i Hrvoje Burić, sasuli su na današnjoj konferenciji u Rijeci niz teških riječi na račun gradonačelnika Vojka Obersnela, kojemu su, prema njihovim riječima, puna usta obećanja od kojih nema ništa, a pritom ga nije nimalo sram

HDZ-ovci su i dosad naglašavali da je Rijeka grad koji stagnira dok ga vodi Obersnel, koji se pravi kao da se njega to ne tiče i prazno politizira. Bojan Hlača potkrijepio je to i nedavnim kolapsima Transadrije i Elektromaterijala koje, kako je rekao, gradonačelnik ne komentira.

‘Jedino što čini je da proziva premijerku Kosor, koja itekako brine o razvoju gospodarstva Hrvatske, a pogotovo našeg kraja’, smatra Hlača i dodaje da je u proteklim godinama u ovaj kraj uloženo preko tri milijuna kuna za infrastrukturne projekte te da je tri od deset projekata planiranih za Hrvatsku u 2011. godini u ovom kraju.

Na stranu premijerke Kosor stala je i Vesna Buterin, optuživši Obersnela da je nezakonito potrošio silne milijune, dok on istovremeno govori da to rade neki drugi. Istaknula je da gradonačelnik brine samo o svojim, SDP-ovim poduzetnicima, pa tako još uvijek nije raskinuo ugovor s Tržnicama Rijeka.

‘Ne treba nam gradonačelnik koji politizira, proziva, šalje razglednice, obećava autobusni kolodvor, Mediteranske igre i ostale projekte’, rekla je Buterin te pozivala Državno odvjetništvo da istraži kamo je nestalo 149 milijuna kuna, ali i Obersnela da konačno učini nešto ili da da ostavku.

‘Kada se govori o lažima, ono što Obersnel govori su sve 'ober laži'', kazao je Burić aludirajući na gradnju autobusnog kolodvora koja je trebala započeti još krajem 2009. godine, a još nije, te na rok za dostavu troškovnika, koji su kao vijećnici zatražili na uvid, a koji je istekao prošlog utorka. Radi se o 18,5 milijuna kuna potrošenih za uređenje plažnog pojasa na Kantridi.

‘Gradonačelnik nenamjenski troši novac, pa svi mi Riječani imamo itekako razloga sumnjati u njegove odgovore ili, bolje rečeno, ne odgovore’, zaključio je Burić