jak vjetar

Bura zatvorila dijelove A1 i A6 za pojedine kategorije vozila

11.04.2024 u 07:19

Bionic
Reading

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (Rovanjska), te autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, upozoravaju u četvrtak ujutro u četvrtak iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupinu vozila);

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene na Jadranskoj magistrali dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

U prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te trajektna linija Prizna-Žigljen.