STANJE NA CESTAMA

Budite oprezni, jak vjetar i vozila u kvaru na A6 i A3 usporavaju promet

07.05.2018 u 08:01

Bionic
Reading

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrata u tunelu Sleme u smjeru Rijeke, vozi se jednim trakom usporeno, a vozilo u kvaru je i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplate Zagreb istok i čvora Ivanić Grad u smjeru Bregane (61. km), u voznom traku, pa treba voziti oprezno, upozorava u izvješću od 7,20 sati Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom i motocikle (I. skupinu vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s nakrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobića, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Danas 7. svibnja u 10:00 i 14:00 sati na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano zbog građevinskog miniranja povremeno će se, na 10 minuta, prekidati promet.

Zbog radova vozi se dvosmjerno na pojedinim dionicama autocesta A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb.

Zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjuje se promet turističkim autobusima od 10. svibnja do 30. listopada 2018. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi će se preusmjeriti u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića, moći će uz propusnice prolaziti kroz Metković, a preusmjerit će se na granični prijelaz Prud.

Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični pijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Trajekti i katamarani plove redovito.