OSTATI ILI IĆI?

Buckinghamska palača oglasila se o tome podržava li kraljica 'Brexit'

09.03.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Buckinghamska palača odbacila je danas novinsko izvješće tabloida The Sun u kojem stoji kako kraljica Elizabeta podržava izlazak Velike Britanije iz Europske unije, nazvavši ga lažnim te dodajući kako je kraljica politički neutralna

Na naslovnici britanskog dnevnika, naime, stoji naslov 'Kraljica podržava Brexit', a list se poziva na neidentificirane izvore koji su navodno rekli da je kraljica Elizabeta jasno izrazila svoje protivljenje britanskom članstvu u EU-u u najmanje dvije prigode tijekom prošlog desetljeća.

 
Nije trebalo dugo čekati na reakciju dvora pa je kraljičin glasnogovornik priopćio kako 'kraljica ostaje neutralna, kao što je i bila 63 godine' dodajući kako ne želi komentirati lažne tvrdnje anonimnih izvora te zaključujući kako će o izlasku iz Europske unije britanski narod odlučivati na referendumu.

The Sun je objavio da je kraljica kazala 2011. tadašnjem zamjeniku premijera Nicku Cleggu na ručku u dvorcu Windsor da EU ide u krivom smjeru, što je on demantirao putem društvenih mreža nazvavši novinsko izvješće besmislicom.

'Ne sjećam se da se to dogodilo, a to nije stvar koju bih zaboravio', napisao je Clegg na Twitteru.

Upitan da komentira demanti Buckinghamske palače, glasnogovornik Suna rekao je da list 'ostaje pri svojoj priči koju je dobio od vjerodostojnog izvora'.