O MOTIVIMA NAPADA

Bubalo spremao prijave 'teške' 29 milijuna kuna

29.12.2016 u 16:45

Bionic
Reading

Bivši župan i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, član Uprave Peveca, spremao je barem dvije kaznene prijave temeljem spoznaja do kojih je došao istražujući stanje u Pevecu i potencijalnu štetu koja u ta dva slučaja iznosi 29 milijuna kuna, otkrili su tijekom svjedočenja policiji Bubalovi kolege iz Peveca, piše 24sata. Oni su navodno uvjereni da je napad motiviran Bubalovim istragama u zadnja dva mjeseca

Prema spoznajama 24sata, u Pevecu traje sukob dioničara za prevlast. Ljetos je promijenjen Nadzorni odbor, a potom i Uprava koju je još od stečaja vodio Darko Šket. On je imao podršku Želimira Kodrića, pojedinačno najvećeg suvlasnika Peveca (17,5 posto), vlasnika Samoborke i još niza tvrtki,koji je neuspješno pokušao preuzeti Pevec, piše 24sata, dodajući da je Kodrić u sukobu s trenutačnom upravom.

Bubalo je pak namjeravao podići kaznene prijave u slučajevima transakcija s bivšom Hypo bankom za prodajne centre u Osijeku i Slavonskom Brodu te prodaje montažne hale kod riječkog Peveca površine 2400 četvornih metara, koja je razmontirana i prodana za 250.000 kuna prošle godine tvrtki Vima. U Pevecu su sada procijenili da je njena vrijednost barem šest milijuna kuna.

Inače, zagrebačka policija ni dan nakon napada na Bubala ne otkriva detalje tog događaja, a prema neslužbenim informacijama, traga se za dvojicom napadača kojima se ipak uspio oduprijeti. No prema neslužbenim podacima, Bubalo je izbjegao teške ozljede jer je jednom od napadača uspio oteti šipku, dok je glavu zaštitio torbom.

Napadači su ga, kako se doznaje, dočekali ispred njegove zgrade u Sesvetama. Bili su maskirani i nosili su kape šilterice. Nakon napada maskirani muškarci su pobjegli, a Bubalo je kolima hitne pomoći odveden u bolnicu u Dubravi. Policija je uskoro pokrenula kriminalističko istraživanje, a prema pisanju medija, razgovarali su sa susjedima i uz pomoć videonadzora pokušali rasvijetliti kamo su napadači pobjegli.

Tvrtka Pevec, u kojoj je Bubalo od prosinca ove godine član Uprave, priopćila je u srijedu da je on 'prilikom odlaska na posao ispred svoje zgrade napadnut od više nepoznatih počinitelja'.

'Prilikom napada gospodin Krešimir Bubalo zadobio je ozljede zbog kojih je zbrinut u bolnici. Trenutačno drugih informacija nemamo, pa vas molimo za razumijevanje. Kad nam bude poznato više pojedinosti, izvijestit ćemo vas o novim činjenicama', priopćio je Pevec.