BARIŠIĆEVA POMOĆNICA

Brojala prljavi novac HDZ-a, pa ju vratili na posao u Carini

28.09.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Sanja Crnković, bivša glasnogovornica i pomoćnica ravnatelja Carine Mladena Barišića, koja je USKOK-u priznala sudioništvo u brojenju novca iz crnog fonda HDZ-a, iz uprave Carine premještena je daleko od očiju javnosti, u Odjel trošarina carinarnice u Karlovcu, gradu na čijoj periferiji, u naselju Orlovac, živi s obitelji, piše Večernji list

Državni tajnik i ravnatelj Carinske uprave Hrvoje Čović 14. rujna donio je rješenje o Sanjinu premještaju iz Zagreba u Karlovac od 15. rujna, potvrdio je Večernjaku glasnogovornik Mario Demirović.

Neobično je, naime, da su od tri osobe koje su brojile novac dvije bile u pritvoru, a treća, koja je njihove iskaze i svoje sudioništvo navodno potvrdila, dobila drugo radno mjesto.

Na novinarski upit Crnković nije odgovorila budući da kao svjedokinja tužiteljstva ne može davati izjavu, kao što ni u svojstvu državne službenice to ne može učiniti bez odobrenja nadležnih.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Carine Hrvatske Željko Popović sasuo je niz kritika na račun svoje kolegice.

'Takav brz profesionalni uspon kakav je ona imala u nas nije zabilježen, strelovito je od trgovkinje i tajnice u propaloj Financijskoj policiji postala tajnica ravnatelja, a potom glasnogovornica pa pomoćnica ravnatelja (Barišića). Još prije pet godina sindikat je upozoravao na to sumnjivo napredovanje i ponašanje Sanje Crnković', kazao je Popović, koji je do 2006. bio čelnik Carinskog sindikata Hrvatske.

Podsjetio je da su sindikalisti 'USKOK-u i Državnom odvjetništvu prijavili bezbroj slučajeva i dokaza o korupciji, paralelnim sustavima i nepotizmu te s time upoznali javnost diljem svijeta'.