VRIJEDNOST 14.000 EURA

Brođani preko Save čamcem švercali drogu iz BiH

05.11.2013 u 19:08

Bionic
Reading

U zasjedu granične policije na rijeci Savi u blizini Klakara, u Brodsko-posavskoj županiji, upao je 46-godišnji Brođanin sa 6,76 kilograma marihuane u čamcu, a policija je zatim uhitila i njegova 21-godišnjeg pomagača

Vrijednost zaplijenjene droge policija procjenjuje na 14.000 eura, a pretpostavlja da je bila namijenjena lokalnom tržištu.

'U ponedjeljak smo tijekom noći postavili uređaj termovizije za noćno snimanje, a oko šest sati uočili smo osobu koja čamcem prelazi u Bosnu i Hercegovinu. Pričekali smo i pri povratku u čamcu smo zatekli muškarca sa 6,76 kilograma marihuane', rekao je načelnik postaje granične policije u Slavonskome Brodu Milan Budimir. U nastavku istrage policija je utvrdila kako mu je pomagao 21-godišnjak iz Slavonskoga Broda.

Policija je u nekoliko stambenih objekata i vikendici u Klakaru kojom se koristi 46-godišnjak pronašla kuburu, lovačku pušku podrezanih cijevi, pet spremnika za automatsku pušku te 623 komada različitog streljiva.

Osumnjičenicima prijete zatvorske kazne od jedne do 15 godina.

To je najveća ovogodišnja zapljena droge u Brodsko-posavskoj županiji. Policija nastavlja istragu u suradnji s policijom iz Bosne i Hercegovine.