zamjena za stolom

Brnabić odlazi na radnu večeru šefova zapadnog Balkana s Borellom umjesto Vučića

17.05.2021 u 13:30

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić neće nazočiti radnoj večeri koju za čelnike zapadnog Balkana u utorak organizira šef eurodiplomacije Joseph Borell, a za stolom će ga zamjeniti premijerka Ana Brnabić, doznaje se u ponedjeljak u Beogradu

Ta informacija potvrđena je za N1 u Službi za vanjske poslove EU u Bruxellesu, ali i u uredu srbijanske premijerke, no više detalja o toj promjeni u protokolu zasad nije poznato.

Dolazak na radnu večeru potvrdili su i premijeri Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, Albanije Edi Rama, Kosova Aljbin Kurti, predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Prema ranijim najavama, bit će riječi o cjelokupnoj političkoj situaciji na zapadnom Balkanu te procesu eurointegracija država regije.

Iz ureda srbijanskog predsjednika ranije je potvrđeno Vučićevo sudjelovanje na summitu Procesa Brdo-Brijuni, te posjet sjedištu NATO-a u Bruxellesu, gdje će s glavnim tajnikom te organizacije Jensom Stoltenbergom razgovarati o sigurnosnoj situaciji u regiji.