NAKON IZBORA NOVIH MINISTARA

Brkić: Idemo dalje brinuti se o problemima građana i rješavati probleme u državi

17.07.2019 u 21:48

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u srijedu da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće jednoglasno podržali predložena imena novih ministara istaknuvši kako idu dalje brinuti se o problemima građana i rješavati probleme u državi.

'Predsjedništvo i Nacionalno vijeće je donijelo odluku i jednoglasno su je svi podržali. Idemo dalje brinut se o problemima građana i rješavati probleme koje imamo u državi', rekao je Brkić novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

Na novinarski upit kako će javnost reagirati s obzirom na to da se radi o ljudima koji nisu poznati u stranci, odgovorio je kako će vidjeti kako će javnost reagirati na to, a 'osobno mislim da ćemo promjeniti negativne trendove i da ćemo se početi baviti rješavanjem problema za što nas je narod i izabrao'.

  • +4
Novi ministri u Vladi Andreja Plenkovića Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potvrdio je da je jedan od smijenjenih ministara, a iz Vlade odlaze i ministrice Gabrijela Žalac i Nada Murganić.

Tolušić je izjavio da će njegova nasljednica, dosadašnja državna tajnica Marija Vučković nastaviti "isti ili još bolji posao", a Murganić kako je mirno prihvatila odluku premijera Andreja Plenkovića da bude dio rekonstrukcije Vlade, a nada se da će njezin odlazak dati šansu za nova rješenja.