teške optužbe iz splita

Brkić: Gospodin Bekavac je patološki lažljivac

09.10.2018 u 18:28

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić, reagirao je na izjave bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnjeg savjetnika župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnjeg člana HDZ-a Marka Bekavca

'Vi jako dobro znate tko radi sigurnosne provjere u Hrvatskoj. Ja nisam bio upoznat da se radi sigurnosna provjera niti imam utjecaj na izrade sigurnosni provjera', rekao je Brkić.

'S obzirom na to očito je da je gospodin Bekavac patološki lažljivac i kao takav nije mogao konkurirati za mjesto u sustavu državne uprave', rekao je Brkić u Saboru.

Upitan razmišlja li o tome da sam odstupi s pozicije, Brkić je kratko rekao: 'Nikud ja ne idem', javlja N1.

Podsjetimo, bivši načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnji savjetnik župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnji član HDZ-a Marko Bekavac optužio je u utorak na konferenciji za novinare ravnatelja SOA-e Daniela Markića da ne vlada sustavom 'jer mu miševi kolo vode' te je ustvrdio da ga ucjenjuju Brkić i Karamarko.

  • +11
Marko Bekavac održao konferenciju o paralelnom sustavu SOA-e Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

On se kao kandidat za predstojnika Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, kako je rekao, suočio sa spoznajom o paralelnom sustavu unutar Sigurnosno-obavještajne agencije koji su uspostavili pojedinci koji se u samovolji koriste državnim institucijama za svoj privatni interes. To i sigurnosna provjera koja je nad njim provedena dok se natjecao za to radno mjesto bili su povod da sazove konferenciju za novinare.

'Tražim ostavku i kazneni progon gospodina Markića, koji očito nije dorastao funkciji koja mu je provjerena. Upao je u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. U vrijeme dok su oni imali vodeće uloge u SOA-i zaposleno je više od 200 ljudi koji nisu prošli sigurnosnu provjeru ili su je pali', ustvrdio je i dodao da je uzrok svemu tome kamenolom Vilinjak, u blizini njegova rodnog mjesta Lovreća, koji 'eksploatira Brkićev ortak Nikola Katić'.