širenje zaraze

Britanski liječnici za nastavak nekih mjera protiv covida-19 i iza 19. srpnja

03.07.2021 u 17:26

Bionic
Reading

Britansko udruženje liječnika (BMA) u subotu je priopćilo da bi Engleska trebala zadržati neke mjere protiv covida-19 i iza 19. srpnja, za kada je predviđeno ukidanje većine preostalih ograničenja, a u cilju zauzdavanja širenja bolesti

Premijer Boris Johnson je prošli ponedjeljak potvrdio namjeru ukidanja većine restrikcijsklih mjera 19. srpnja, na datum koji je prozvan "Danom slobode".

No, u četvrtak je rekao da će Britanci možda morati i dalje primjenjivati neke mjere predostrožnosti, ne išavši u detalje što bi to točno značilo.

Udruga britanskih liječnika danas je dala do znanja da smatra da ljudi trebaju i dalje nositi maske te također ponovo preporučuje prozračivanje prostora. BMA upozorava na nagli porast novih slučajeva covida-19.

U petak je zabilježeno 27.125 novozaraženih, a raste i broj hospitalizacija.

Dr Chaand Nagpaul smatra da bi u "interesu javnog zdravstva, bilo potpuno krivo 19. srpnja ukinuti sva ograničenja, ili kod javnosti podgrijati očekivanja da će društvo ponovno biti onakvo kakvo je bilo prije covida-19, u kojem nitko ne mora primjenjivati nikakve mjere za sprečavanje širenja zaraze".