TEŠKE OPTUŽBE

Braća Tate opet iza rešetaka; nalog za uhićenje stigao iz inozemstva

12.03.2024 u 12:10

Bionic
Reading

Kontroverzni influencer na društvenim mrežama Andrew Tate (37) i njegov brat Tristan (35) uhićeni su u Rumunjskoj zbog optužbi za seksualno nasilje. Europski uhidbeni nalog za braćom izdao je Westminster Magistrates' Court u Londonu, a istraga je u tijeku, javlja Sky News

Andrew i Tristan Tate poriču sve optužbe protiv sebe. Njihovi odvjetnici kažu da su 'u potpunosti predani osporavanju ovih optužbi uz nepokolebljivu odlučnost'. Oni bi se u utorak trebali pojaviti pred Žalbenim sudom u Bukureštu, gdje će se odlučivati o izvršenju uhidbenog naloga.

Braća su privedena u ponedjeljak navečer pod optužbama koje datiraju između 2012. i 2015. godine, javlja Sky News.

Odvjetnik koji zastupa četiri žene koje su optužile Tatea za silovanje i seksualni napad rekao je da su alarmirali britansku policiju da odmah zatraži pritvor, nakon što su prošli tjedan primili informaciju da planiranju bijega iz Rumunjske. Matthew Jury, izvršni partner u McCue Jury and Partners, pozdravio je uhićenje u Bukureštu, zahvaljujući britanskim vlastima što su 'ozbiljno shvatile našu zabrinutost i izdale nalog za uhićenje.'

  • +6
Braća Tate Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement

Braća se suočavaju s optužbama za silovanje i trgovinu ljudima u Rumunjskoj, gdje žive. Tužitelji su ranije kazali da su braća vrbovala svoje žrtve tako što su lažno tvrdili da žele vezu ili brak. Lani su tri mjeseca proveli iza rešetaka, a onda im je bukureštanski sud odredio kućni pritvor. Nakon usvojene žalbe pušteni su iz kućnog pritvora dok čekaju suđenje. Braći je rečeno da mogu putovati bilo gdje unutar Rumunjske, ali ne mogu napustiti zemlju.

U siječnju je rumunjski sud poništio odluku o zapljeni imovine, čime su ponovno dobili pristup svojim luksuznim automobilima, nekretninama i dizajnerskim satovima. Godinu ranije, tužitelji su zaplijenili 15 luksuznih vozila i više od 10 nekretnina koji su pripadali osumnjičenima kako bi spriječili prodaju ili skrivanje imovine. Vlasti su u to vrijeme rekle da je zaplijenjena imovina vrijedila 3,6 milijuna eura.

Andrew Tate, bivši kickboksač i natjecatelj Big Brothera, posljednjih je godina stekao milijune obožavatelja na društvenim mrežama. Ima 8,9 milijuna sljedbenika na X-u, bivšem Twitteru, ali je zabranjen na nekoliko drugih platformi, uključujući TikTok, zbog svojih mizoginih pogleda. Braća Tate imaju američko i britansko državljanstvo.