'a sada vlada'

Koliko je teško bilo prekinuti suradnju sa SDSS-om? Evo što kaže Božinović

22.05.2024 u 11:05

Bionic
Reading

Svi dosadašnji rezultati Vlade pokazali su velike iskorake. Prosječna plaća iznosi 1325 eura. Što se tiče razvijenosti Hrvatske s obzirom na EU, došli smo na 76 posto. Mislim da Hrvatska nezaustavljivo ostvaruje svoje ciljeve, kazao je u emisiji 'A sada Vlada' potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Smatra da su sve to prepoznali građani Hrvatske na izborima. Božinović naglašava da su koalicije nešto što je normalno u demokratskim zemljama.

'Stvorili smo koaliciju s DP-om, što je odgovor na poruku koju su birači poslali na parlamentarnim izborima', kaže Božinović, ministar unutarnjih poslova, u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada'.

Dodaje da je HDZ uvijek pokazivao razumijevanje za partnere i taj se način vladanja pokazao učinkovitim.

'Kampanje su razdoblje u kojima se kaže više od toga što se misli. Teške riječi u kampanjama padaju svuda u svijetu, ali prije ili poslije zrelost politike treba doći do izražaja', naglasio je Božinović.

Dodao je da se ne može odvojiti politika od ideologije, ali on vidi politiku kao dijalog. Na pitanje koliko je teško bilo prekinuti suradnju sa SDSS-om, Božinović je rekao da je to politička realnost.

'Konstanta naše politike, što se tiče manjina, neće se mijenjati', naglasio je.

Božinović u idućem periodu očekuje nastavak borbe protiv korupcije.

'Činjenica je da su pravosudne institucije, uključujući policiju, u mandatu ove Vlade radile bez utjecaja politike', naglasio je. Što se tiče oporbe, ona je pozvana na dijalog. Smatra da je dobro da prihvate ispruženu ruku.

Božinović misli da je to dobro ne zbog interesa stranaka, nego zbog Hrvatske. Osvrnuo se i na česte slučajeve obiteljskog nasilja i ubojstava žena i rekao da je ove godine ubijeno pet žena, a prošle godine devet.

'Nadamo se da će broj ostati manji, ali moramo kao društvo činiti sve da se to smanji', naglasio je te dodao kako to nije samo stvar policije, već i ukupne atmosfere u društvu koja se prenosi i na atmosferu u obitelji.

'To je složena tematika i volio bih da o njoj govore stručnjaci, a ne ministar unutarnjih poslova', istaknuo je.

sve osim nogometa