okončana potraga

Božinović: Ubojica Britanca sa Zrća uhićen je u splitskoj zračnoj luci

28.06.2018 u 10:53

Bionic
Reading

Osoba koja je ubila 26-godišnjeg britanskog državljanina na plaži Zrće uhićena je, izvijestio je na konferenciji za medije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

'Jutros je ta osoba uhićena u zračnoj luci u Splitu', rekao je ministar Božinović i dodao kako je brzim uhićenjem osumnjičenoga policija pokazala da je koordinirana i profesionalna.

'Čestitam glavnom ravnatelju i svim kolegama što su identificirali i uhitili osobu koja je državljanin Velike Britanije', rekao je ministar.

Podsjetimo, jedan je britanski državljanin ubijen, a dva su ozlijeđena u srijedu rano ujutro na popularnoj plaži Zrće u Novalji na Pagu. Ubojstvo se dogodilo ispred jednog kluba, a ubijen je 26-godišnji britanski državljanin. Mediji su izvijestili kako je riječ bila o obračunu dviju britanskih bandi.

Od dvojice ozlijeđenih, jedan je s ozljedama opasnima po život prevezen u zadarsku Opću bolnicu, a drugi je lakše ozlijeđen

'Muškarac je imao nekoliko ubodnih rana na tijelu, opasnih po život. Sada je stabilno, ali i dalje životno ugrožen i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja', potvrdio je u srijedu Hini zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice Edi Karuc.

  • +8
Na plaži Zrće ubijen Britanac Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

O uhićenju osumnjičenog za ubojstvo izvijestila je i Policijska uprava zadarska, kako prenosi portal Dalmacija Danas.

'U sklopu kriminalističkog istraživanja ubojstva i pokušaja ubojstva na Zrću, jutros u 09,30 sati, na aerodromu Resnik kod Splita, policijski službenici Postaje granične policije Split-Resnik uhitili su 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelima – prenosi portal izviješće PU zadarske.

Osumnjičeni je uhićen prilikom granične kontrole tijekom pokušaja napuštanja Republike Hrvatske. Tijekom dana bit će prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja. Kriminalističko istraživanje, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom se nastavlja radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja.

  • +32
U Antunoviću održana konferencija Sigurnost gradova Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL