PORUKA IZ KARLOVCA

Božinović: Premijer ima punu potporu za rekonstrukciju Vlade

29.03.2022 u 21:14

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović rekao je u utorak u Karlovcu nakon sastanka vrha stranke, da premijer Plenković ima punu potporu za rekonstrukciju Vlade i njegov mandat uključuje biranje tima s kojim radi, a HDZ je potvrdio svoje jedinstvo.

Vladajuća koalicija i stranačka tijela HDZ-a dali su predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću punu potporu, izjavio je ministar Božinović nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a te Kluba zastupnika HDZ-a u Karlovcu.

„Okupili smo se uživo u ovakvom sastavu prvu put nakon što traju protuepidemijske mjere i potvrdili jedinstvo“, rekao je.

Podsjetio je da je HDZ najjača stranka u Hrvatskoj i dalje vodeća po svim anketama, dodavši da se jedinstvo unutar stranke dokazuje i na ovakvim skupovima poput današnjeg u Karlovcu.

Božinović je cijenio da je dobro ukazivati na trenutak u kojem živimo - rat na nekoliko sati od Zagreba, izbjegličku krizu.

"Europa se suočava s najvećim izazovima nakon Drugog svjetskog rata, imamo rat koji je nekoliko sati vožnje od Zagreba, izbjeglički val koji još nije dosegnuo vrhunac. U Hrvatskoj smo prešli broj od 11.000 ukrajinskih izbjeglica, a u Poljskoj ih je 2,5 milijuna. To su događaji bez presedana, uključujući i odluku Europskog vijeća da se prekine ovisnost o ruskim energentima te činjenicu da se planiraju ulaganja u obranu EU kakva su bila do prije mjesec dana nezamisliva", rekao je Božinović.

Zato je važno, naglasio je, da je premijer Plenković, koji je ujedno i predsjednik HDZ-a i koji sastavlja svoj tim, dobio podršku.

"Premijer je sastavio Vladu RH nakon izbora, danas je najavio i rekonstrukciju Vlade. Najprije je na sastanku s koalicijom dobio punu potporu za to, a sada u Karlovcu i od svih stranačkih tijela", zaključio je Božinović.