sjednica U BANSKIM DVORIMA

Vlada za Vrdoljakov film o Gotovini daje tenkove, helikoptere, kamione...

08.03.2017 u 16:28

  • +8

Sjednica u Banskim dvorima

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković danas je na početku sjednice Vlade rekao kako će u aferi 'dnevnice' DORH očito imati više posla nego što se to inicijalno mislilo. A odbacio je i sve kritike na svoj račun zbog održavanja zajedničke tiskovne konferencije s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom

'U našoj zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nema apsolutno ništa spornog, a kamoli protuustavnog. Svi takvi komentari su politikantski', poručio je premijer Andrej Plenković.

Podsjetio je kako Vlada i DORH sukladno Ustavu surađuju u nizu pitanja. 'Odbacujem sve insinuacije da Vlada utječe na rad Državnog odvjetništva', rekao je Plenković.

Kako doznajemo, DORH-u je iskaz danas zbog afere s dnevnicama dao i šef Plenkovićeva ureda Davor Božinović.

Vlada je danas osnovala Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem. Premijer Plenković rekao je kako je ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske cilj koji je zacrtan i u programu rada Vlade od 2016. do 2020. godine.

'Riječ je o savjetodavnom tijelu koje će se, između ostalog, baviti i praćenjem korištenja sredstava iz europskih fondova za razvojne i infrastrukturne projekte u pet slavonskih županija', rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac.

Vlada je prihvatila odluku o pružanju logističke potpore i pomoći pri snimanju filma o Domovinskom ratu 'General' u režiji Antuna Vrdoljaka.

'Tema filma je Domovinski rat te ratni i životni put generala Ante Gotovine i njegove generacije dragovoljaca. Budući da je zatražena pomoć od Oružanih snaga RH, ovom odlukom dajemo suglasnost za pružanje logističke potpore i pomoći', rekao je ministar obrane Damir Krstičević.   

'Od Ministarstva obrane traži se logistička potpora u trajanju od 65 dana na različitim lokacijama u Republici Hrvatskoj (Gređani, Obrovac, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Škabrnja, Zagreb, Sljeme, Imotski, Knin, Crna Mlaka, Pag, Dalj i Erdut).

Traži se logistička potpora u vidu osiguranja tenkova M-84, helikoptera Mi-8, MiG-21, kamiona, šatora, lakog pješačkog naoružanja, protuoklopnih sredstava, protuzrakoplovnih sredstava, odora i ostale vojničke opreme koja je korištena tijekom Domovinskog rata te potpora vojnika statista. Snimanje filma počinje 8. ožujka 2017.', piše u odluci Vlade