'NOĆ BEZ ALKOHOLA'

Bježeći od policije zabio se u policijski auto

29.09.2009 u 11:40

Bionic
Reading

Tijekom provođenja policijske akcije Noć bez alkohola na nenaseljenom dijelu uz županijsku cestu između Ilove i Zbjegovače u blizini Kutine dogodila se prometna nesreća u kojoj je oštećen policijski automobil

KUTINA - Do nesreće je došlo kada je 29-godišnji vozač osobnog vozila iz Popovače zaustavio vozilo na desnoj prometnoj traci dok je iza njega stao službeni policijski automobil koji ga je zaustavio zvučnim i svjetlosnim signalima, jer se prethodno nije zaustavio na znakove policijske ophodnje, piše Jutarnji list.

Odmah nakon zaustavljanja 29-godišnjak je započeo skretati u lijevo i polukružno se okretati na cesti, a zatim se zabio u drugo policijsko vozilo koje se nalazilo u lijevoj prometnoj traci.

Nakon što mu je policajac naredio da iziđe iz vozila 29-godišnjak se oglušio na naredbu i počeo bježati. Ubrzo je uhvaćen i savladan uz uporabu sredstava prisile te doveden u policijsku postaju gdje je smješten u posebnu prostoriju.

Odbio je alkotestiranje, a liječničkim pregledom utvrđeno je da nije zadobio nikakve ozljede.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenog niza prometnih prekršaja doveden je na Prekršajni sud u Kutini gdje je proglašen krivim te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 14 dana u sisačkom Zatvoru. Rješenje o visini novčane kazne prekršajni sud će donijeti naknadno.