kaos u splitu

Bježao kombijem pa preminuo pola sata nakon uhićenja, evo što kaže policija

02.06.2018 u 11:35

Bionic
Reading

Splitska policija u subotu rano ujutro uhitila je dvojicu muškaraca, koji su prvo pokušali pobjeći kombijem od policije, a tijekom uhićenja jednom od njih, 44-godišnjaku pozlilo je i usprkos reanimaciji i liječničkoj intervenciji umro je nakon pola sata

Kako je priopćeno iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, policijski službenici koji su bili na postavljenom punktu nedaleko Poljuda, jutros oko 4,40 sati uočili su kombi vozilo koje je promijenilo smjer kretanja, želeći izbjeći policajce. Uočeno je da su u kombiju dvojica muškaraca, a naknadno je utvrđeno da je riječ o 31-godišnjaku i 44-godišnjaku.

Dolaskom u ulicu Table, iz kombi vozila je istrčao 44-godišnji muškarac, koji je odbacio torbicu i za sada nepoznate predmete, te je unatoč pozivima policijskih službenika da se zaustavi, nastavio bježati.

Nakon što je sustignut, navodi policija, 'uporabljena je tjelesna snaga hvatanjem za ruke radi stavljanja sredstava vezivanja i polegnut je na pod u siguran položaj, kako bi se onemogućilo pružanje otpora i bijeg. Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći, pozvana je hitna pomoć, a policijski službenik mu je do dolaska liječnika pokušao pružiti prvu pomoć. Tijekom liječničke intervencije na mjestu događaja muškarac je u 5,20 sati umro', ističe se u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

O događaju je obaviješten zamjenik Županijskog državnog odvjetnika, koji je naložio obavljanje očevida i da se tijelo preveze na Odjel patologije radi obavljanja obdukcije.

Policija uhvatila krijumčare ljudima Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Drugi muškarac, 31-godišnjak koji je nakon zaustavljana iz kombija započeo izbacivati predmete, uhićen je na mjestu događaja i doveden u službene prostorije, a tijekom jutra će se u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti očevid na mjestu događaja i pretraga vozila.

 Policijski očevid još traje.

 Neslužbeno se doznaje da su dvojica muškaraca do sada višestruku prijavljivani zbog kaznenih djela zloporabe droge.