hrebak ima plan

Bjelovar želi obnoviti gradski hostel u Novom Vinodolskom, treba im 2,3 milijuna eura

29.08.2023 u 21:55

Bionic
Reading

Grad Bjelovar prijavit će projekt obnove gradskog odmarališta, vrijedan 2,3 milijuna eura, na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, poručio je u utorak gradonačelnik Dario Hrebak nakon obilaska Hostela Bjelovar u Novom Vinodolskom

Bjelovar je jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji u svojem vlasništvu još uvijek imaju odmaralište, a koriste ga većinom umirovljenici i djeca tijekom ljetnih mjeseci. Cilj obnove je osuvremeniti smještajne kapacitete Hostela Bjelovar, stare više od 70 godine.

"Riječ je o projektu vrijednom 2,3 milijuna eura i nadam se da će biti odobren kako bi i budući naraštaji uživali u njemu", istaknuo je gradonačelnik Hrebak koji je u društvu direktora Gradskog poduzeća za upravljjanje sportskim objektima Markom Mihalincem obišao hostel u Novom Vinodolskom.

Direktor Mihalinec kazao je kako hostel posluje pozitivno, a posjeti ga više od 1000 osoba u sezoni, koje odsjednu u prosjeku oko tjedan dana. Dodao je i da cijena noćenja u odmaralištu, uključujući tri obroka dnevno i prijevoz autobusom, iznosi 30 eura po osobi, dok je za djecu nešto niža i iznosi 24 eura.