SVETOZAR MAROVIĆ

Bivši predsjednik Srbije i Crne Gore traži vozača i mirovinu, a nalazi se na tjeralici i na psihijatrijskom liječenju

07.05.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović tražio je od Republike Srbije, kao njezina pravnog nasljednika, mirovinu i službenog vozača. Marović, za kojim je Crna Gora raspisala tjeralicu zbog organiziranog kriminala, nalazi se na liječenju zbog depresije

Riječ je o privilegijama koje propisuje Zakon o predsjedniku Srbije, a pripadaju bivšem šefu države, što se u ovom slučaju odnosi i na nekadašnju državnu zajednicu jer je njen pravni sljednik Srbija.

Marovićev odvjetnik Zdravko Begović nije mogao ni potvrditi ni demantirati tu informaciju, navodi portal CdM. 'Nisam razgovarao s njim na tu temu.

Svetozar Marović je i dalje na liječenju i nema promjena kada se radi o njegovu zdravstvenom stanju', kazao je Begović. Marović je bio predsjednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora od veljače 2003. do svibnja 2006. godine.

Nalazi se na liječenju u Beogradu, a Crna Gora ga traži kao, kako je i sam priznao, šefa organizirane kriminalne grupe što je napravila višemilijunsku štetu općini Budva, podsjeća portal.

Za njim su crnogorske vlasti raspisale tjeralicu, javlja b92.

Međutim on je na psihijatrijskom liječenju u Beogradu i nije sposoban odazvati se zahtjevu za izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori zbog depresivnog stanja u kojem se nalazi, a koje, kako je nedavno priopćio njegov odvjetnik, graniči sa suicidnim ponašanjem.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin nedavno je zatražio njegovo uhićenje od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.