uz saborski posao

Bivši ministar financija dobio novi angažman u zagrebačkoj gradskoj upravi, evo što će raditi

21.09.2021 u 13:37

Bionic
Reading

Suradnja Možemo i SDP-a u Zagrebu pokazala se i na primjeru novog imenovanja u zagrebačkoj gradskoj upravi

Kako je najavila zagrebačka dogradonačelnica Danijela Dolenec, u sklopu gradske uprave osnovana je radna skupina za financije Grada Zagreba, a kao vanjski član u njoj će sudjelovati i bivši ministar financija Boris Lalovac.

'Funkcija radne skupine je poboljšanje financijske održivosti proračuna i poduzeća. To je savjetodavna funkcija. Ona ima i vanjske članove. Ja sam predsjedajuća, članice su pročelnica za financije i njena pomoćnica, a vanjski članovi su saborski zastupnici Damir Bakić i Boris Lalovac. Radi se pro bono', rekla je Dolenec.

Iako je svojedobno zbog slučaja švicarski franak Lalovac bio u žiži javnosti, povukao se iz javnog života nakon optužbi o obiteljskom nasilju, sudski odbačenih.

U vrijeme mandata Davora Bernardića na čelu SDP-a bio i potpredsjednik stranke, no na prošlim se unutarstranačkim izborima nije kandidirao. Danas u SDP-u ima funkciju predsjednika Poslovnog odbora.

  • +2
Boris Lalovac Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Još uvijek je saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik saborskog Odbora za financije te je aktivan u raspravama o financijskim temama u Saboru.

Podsjetimo, Lalovac se u politici pojavio 2011. godine, kada je postao pomoćnik tadašnjeg ministra financija Slavka Linića. Nakon odlaska Linića iz SDP-a i smjene u Ministarstvu, Lalovac 2014. postaje ministar. Funkciju ministra financija obavljao je do siječnja 2016., a nakon izbora postao je saborski zastupnik.