OSNOVANA NOVA STRANKA

Bivši član: Živi zid se raspada zbog Ivana Pernara

04.01.2016 u 20:22

Bionic
Reading

Ovih dana sve se više govori o previranjima i problemima u Živom zidu. Dio članova već je istupio iz stranke, a kako piše varaždinski.hr, sve više članova odlazi i priključuje se novoj stranci Slobodna Hrvatska

'Glavni razlog leži u autokratskom načinu vođenja stranke koje provodi Ivan Pernar i pomanjkanju demokratičnosti. Došla su nova vremena, stranka treba krenuti dalje od pukog aktivizma', rekao je za varaždinski.hr Marko Kesteli, predsjednik varaždinske županijske organizacije Živog zida, koji je izašao iz stranke, kao i dopredsjednik, tajnik i koordinatori.

'Cilj je da Slobodna Hrvatska preraste u stranku. Tako će i biti, jer svi najbolji članovi Živog zida istupili si iz stranke i pristupili Slobodnoj Hrvatskoj', poručuje Kesteli dodajući da im nije namjera prljavi veš Živog zida razvlačiti u javnosti.

Na pitanje hoće li Slobodna Hrvatska nastaviti s aktivnostima i akcijama koje je provodio Živi zid, Kesteli odgovara: 'Da, ali na višoj razini. Ne želimo se samo baviti posljedicama, već i uzrocima.'

Na sve je reagirao i Živi zid. 'Da je do medija, Živi zid raspao bi se do sad barem već pet puta. Da je do medija, ali nije. Živi zid ostaje tu i raste svakog dana', stoji u statusu na facebook-profilu stranke.

Da je do medija, Živi zid raspao bi se dosad već barem 5 puta. Da je do medija, ali nije. Živi zid ostaje tu i raste svakog dana.

Posted by Živi zid on Monday, 4 January 2016