PALEŽ U SPLITU

Bivšem boksačkom prvaku podmetnuli požar u stanu

Bionic
Reading

Nepoznati počinitelj ili više njih podmetnuli su požar u Kijevskoj 3, u stanu u kojem živi bivši europski boksački prvak, pedesetčetverogodišnji Ivan Relata

SPLIT- Požar je izbio u noći s nedjelje na ponedjeljak. Kad je Relata, koji je inače vlasnik dvaju splitskih kafića, došao kući, stan je bio u dimu i plamenu. Ukupna šteta procjenjuje se na oko 80 tisuća kuna. Iako policija to nije potvrdila, Slobodna Dalmacija piše da je požar podmetnut.

Na to upućuju činjenice da je uzrok požara otvoreni plamen i da je vatra buknula na krevetu u spavaćoj sobi. Zanimljivo je da su vrata stana bila zaključana. Na njima nije bilo tragova nasilnog ulaženja, dok su vrata spavaće sobe bila razvaljena.

'Ja sam radio do pet sati, a kad sam došao kući, ugledao sam dim. Policija je bila i napravila očevid, uzeli su sve brave i otiske pa će mi javiti što je bilo. Čudi me da se nije proširilo vanka, ali sve je bilo zatvoreno, i vrata i prozori, to je valjda tinjalo unutra, nije bilo nikakvog plamena pa zato nitko od susjeda nije ništa osjetio. Eto, sve mi je otišlo, i soba, i kuhinja, i sve ostalo. Instalacije nisu u pitanju, a što jest, otkrit će policija. Ja nikada nisam dobivao nikakve prijetnje, niti sam se kome zamjerio, tako da ne vjerujem da bi mi netko to podmetnuo', prokomentirao je palež Ivan Relata.

Relata se ugostiteljstvom počeo baviti nakon uspješne karijere profesionalnog boksača, a titule je osvajao pod imenom Ivan Šimundža Relata. Prije kafića 'Jungle' u istom prostoru u Meštrovićevoj ulici na Zvončacu Relata je držao objekt 'Hula-hula', gdje se uglavnom slušala narodna glazba. Relata je i sam nekoliko puta intervenirao kako bi očuvao mir u svom kafiću.