GUDELJ: IZA SVEGA STOJI SOA

Bivša policijska glasnogovornica kriva zbog krivotvorenja diplome!

24.03.2014 u 13:41

Bionic
Reading

Marina Kraljević Gudelj, bivša glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, nepravomoćno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog krivotvorenja fakultetske diplome osuđena na godinu dana zatvora, a kazna će joj biti zamijenjena radom za opće dobro

Ukoliko presuda bude pravomoćna, uništit će joj se diploma i oduzeti radna knjižica kako bi joj se poništilo zvanje.

Njezin odvjetnik najavio je žalbu ustvrdivši da se u tom slučaju gone ljudi, a ne djela.

Kraljević Gudelj, koja je prema nepravomoćnoj presudi krivotvorila diplomu iz engleskog jezika, književnosti i etnologije, tijekom postupka objašnjavala je da iza svega toga stoji SOA.

Sutkinja je pak ustvrdila kako se postavlja pitanje zbog čega u evidenciji Fakulteta nema njezinog diplomskog rada i zašto nje nema na popisu studenata iz 1996. godine. Ocijenila je da se radilo o izrazito drskom ponašanju te je naložila da se diploma oduzme i uništi, a da radnu knjižicu dostavi županijskim vlastima radi poništenja stručne spreme.

Podsjetimo, bivša glasnogovornica splitske policije je 2005. zaposlena u Odnosima sjavnošću, a dvije godine kasnije raspoređena je na mjestoglasnogovornice i zatim na mjesto voditeljice Odsjeka za izvještajnuanalitiku i odnose s javnošću. Kraljević Gudelj koncem 2011. prijavila se na natječaj za novo radno mjesto u Vijeću Ureda za nacionalnu sigurnost i prilikom provjere dokumenata utvrđeno je da nikad nije diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Kraljević Gudelj pak cijelo vrijeme je tvrdila da je 1996. diplomirala engleski i etnologiju te da je napisala diplomski rad pod nazivom 'Svadbeni običaji stare Korčule'. Na fakultetu nisu sporili da je kod njih studirala, ali dokaza o diplomi nisu našli.