'RADITE CIRKUS'

Bandić u zagrebačkoj skupštini: Dok sam vam bio ćaća bio sam vam dobar, a sad sam lupež

06.02.2020 u 10:19

Bionic
Reading

Aktualni sat u Skupštini Grada Zagreba započeo je provokacijom Vesne Nađ (SDP) koja je Milanu Bandić, zagrebačkom gradonačelniku uručila grumen zemlje s Hipodroma

Potom ga je upitala zna li što sadrži ta zemlja na kojem je planiran tzv. zagrebački Manhattan.

Gradonačelnik joj je pak najavio pisani odgovor uz dodatak da je Hipodrom je predragocjen prostor da bi od njega radili cirkus ili pjesničke varijacije.

'Podsjećate me na Vesnu Parun, ali ne bih htio vrijeđati Vesnu Parun', kazao je Bandić.

Nezadovoljna njegovim odgovorom Nađ je sama ponudila odgovor donijevši gradonačelniku grumen zemlje kazavši da se na njoj nalaze zelena, sto posto papina blagoslova, a u tragovima može sadržavati dječji smijeh.

Darka Klasnića (HSLS) zanimalo je li grad Zagreba planirao dodatna sredstva u slučaju epidemije koronavirusa.

Gradonačelnik mu kazao je da je imao sastanak s novim ministrom zdravstva Vilijom Berošom i da je oformljen stožer pri Ministarstvu zdravstva u kojem su iz grada Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Vjekoslav Jeleč, pročelnik Ureda za zdravlje te da će mu dostaviti operativni plan.

Mateja Mišića (SDP) zanimalo je stanje u ZET-u s obzirom na da se prije par dana zapalio autobus u Dubravi, a sinoć je iskočio tramvaj zbog čega je istočni dio grada bio bez tramvajskog prijevoza. Smatra da umjesto obavljanja svog posla ZET služi za dizanja kredita za žičaru i kao mjesto za zapošljavanje 'žetočinća'. 'Osjećate li vi Zagreb', upitao je Mišić.

Bandić mu je poručio da je očito da on živi u virtualnom Zagrebu u kojem nema iskakanja tramvaja i zapaljenih autobusa.

  • +4
Sjednica Gradske skupštine s raspravom o GUP-u Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Zvanu Brumnića (SDP) zanimala je situacija oko pročistača otpadnih voda odnosno činjenica da se ide u treći stupanj pročišćavanja.

'Vijeće za vodne usluge dalo vam je mišljenje prema kojem novac koji se daje koncesionaru za pročistač je nezakonito', kazao je Bruminić.

Na tu tvrdnju Bandić se nasmijao i Brumnića upitao koja je ovo godina.

'Mislio sam kad sam čuo pitanje da je 2010. godina jer do tada sam bio dobar, a nakon toga sam postao lupež. Dok sam vam bio ćaća bio sam vam dobar. Vijeće nije meritorno i vi to znate. U gradu vlada nulta stopa na kriminal', kazao je Bandić.

Nezadovoljan odgovorom Brumnić je podsjetio da je četiri puta upozoravao na pročistač i da se sa 46 posto dobiti nekom sapuna vrat.

'Mi smo treći stupanj mogli financirati iz EU fondova, a sad će građani platiti 500 milijuna kuna, a trebali smo samo 15 posto tog iznosa. Naručili smo radove za koje se ne zna tko je naručitelj ali se zna tko je investitor', kazao je Brumnić na što je Bandić ustvrdio da njemu ne treba tumačiti kako se povlače sredstva iz EU fondova.