OBITELJSKO NASILJE

Bivša austrijska šefica diplomacije razvodi se od muža nakon tučnjave zbog pasa, prijavljena i za uspavljivanje psa iz osvete

13.04.2020 u 17:23

Bionic
Reading

Suprug bivše austrijske ministrice vanjskih poslova Wolfgang Meilinger podnio je zahtjev za razvod nakon što ga je supruga Karin Kneissl krajem ožuka prijavila zbog obiteljskog nasilja

Kneissl i Meilinger vjenčali su se prije dvije godine, a na njihovo vjenčanje u Štajerskoj doputovao je i ruski predsjednik Vladimir Putin što je izazvalo mnoge reakcije u svijetu.

Krajem ožujka, Kneissl i njezin suprug su se posvađali nakon što su se potukli njihovi psi. Pas koji pripada Meilingeru napao je njezinog psa, a prilikom razdvanja jedan od njih ju je ugrizao za nogu, pojasnila je bivša ministrica autrijskim medijima.

Bivša ministrica je zbog toga nasrnula na supruga i nekoliko puta ga udarila, dok je on uzvratio i išamarao je nekoliko puta.

Vladimir Putin pleše na vjenčanju Karin Kneissl Izvor: Društvene mreže / Autor: RT

Nakon što je bivša ministrica prijavila supruga policiji, on je dobio zabranu približavanja i ulaska u obiteljski dom. Meilinger je sve vrijeme tvrdio da nije udario suprugu, već da ju je samo odgurnuo kako bi je primirio.

'Zajedno sa suprugom sam podnio zahtjev za razvod braka', kazao je Meilinger ovih dana za austrijske medije, naglasivši da niti u jednom trenutku nije udario suprugu niti joj prijetio.

Udruga za zaštitu životinja je u međuvremenu prijavila Kneissl zbog sumnje da je uspavala Meilingerovog psa bez medicinske potrebe, a sve kako bi mu se osvetila.