PROGRAMSKO VIJEĆE

Bitka za HRT-ov tron: Popovac, Vrkić ili Radić?

  • Autor: Andreja Žapčić
  • Zadnja izmjena 27.06.2011 16:27
  • Objavljeno 27.06.2011 u 11:22
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Novi predsjednik Uprave HRT-a zasigurno neće biti Mate Pavković, nekadašnji ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, naime, on je odustao od svoje kandidature

Da odustaje od kandidature Pavković je obznanio u uvodnom dijelu svojega izlaganja na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a na kojoj se predstavljaju kandidati za predsjednika Uprave HRT-a, a na kojoj bi novi šef Uprave trebao biti i izabran.

'Povlačim svoju kandidaturu, ima dosta kvalitetnih kandidata koji su ostali, nadam se da ćete odabrati najboljeg, želim vam uspjeh u radu i hvala da ste uvažili moju kandidaturu', kazao je Pavković nakon što je izrazio žaljenje zbog, kako je naglasio, 'netočnih i ne baš dobronamjernih medijskih napisa' u kojima ga se proziva da je sporni ravnatelj SC-a i Gucićev direktor.

Objasnio je da se na natječaj za predsjednika Uprave HRT-a javio jer 'ima iskustva u vođenju i javne i komercijalne ustanove', a smatra da 'za ravnatelja treba biti odabran onaj kojem je opće ispred osobnog'.

Nakon njegovog odustajanja, za predsjednika Uprave HRT-a, koji se bira po novom Zakonu o HRT-u, u daljnjem su izboru ostali: Ivan Vrkić, direktor HRT-a od 1998. do 2000., Branko Debeljak, magistar dramaturgije zaposlen na HTV-u, privremeni ravnatelj HRT-a Josip Popovac Dušan Radić, obnašatelj dužnosti glavnog urednika programa Hrvatskog radija.

Podsjetimo, Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a prošlog su tjedna na zajedničkoj sjednici otvorili ponude pristigle na natječaj za predsjednika Uprave HRT-a i utvrdili da od sedam prijava, njih pet ispunjava uvjete natječaja.

Nakon razgovora s kandidatima, koji upravo traju, počinje prvi krug tajnoga glasovanja, a trojica s najviše glasova dobit će priliku ponovno se predstaviti i razgovarati s članovima Programskog vijeća i Nadzornog odbora. Predsjednik Uprave bira se dvotrećinskom većinom zajedničke sjednice koja ima 16 članova, a ne bude li predsjednik Uprave ni tada izabran, slijedi eliminacijsko glasovanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi