ŠEF HSS-A

'Bit ćemo opozicija kakva još nije viđena u Hrvatskoj'

17.09.2016 u 20:59

Bionic
Reading

HSS će biti opozicija - kakva još nije viđena u Hrvatskoj, poručio je u subotu predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak i time odgovorio predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na ideju o ponovnoj uspostavi suradnje među dvjema strankama

HSS će biti u oporbi, istaknuo je Beljak u izjavi za HRT te zaželio "svu sreću" HDZ-u koji je osvojio relativnu većinu na parlamentarnim izborima.

Na taj način Beljak je odgovorio Plenkoviću koji je danas u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija rekao kako bi volio da se HSS vrati suradnji s HDZ-om.

Predsjednik HSS-a koji je proteklog tjedna suspendirao stotinjak članova stranke "zbog opstruiranja izbora", najavio je da će članovi njegove stranke u nedjelju zajedno sudjelovati u Mariji Bistrici na tradicionalnom hodočašću.

"Nastupit ćemo jedinstveni - bit ćemo kompaktna stranka", poručio je Beljak.

U izjavi za N1 izjavio je pak kako suspendiranoj HSS-ovoj europarlamentarki Marijani Petir "potencijalno prijeti isključenje iz stranke ako se ne ispriča".

Marijana Petir prozvala je Beljaka za uništavanje ugleda HSS-a sklapanjem predizborne koalicije sa SDP-om, te mu poručila da mora odstupiti s čelnog mjesta stranke.