UKUPNO 21,7 MIL. KUNA

Biskupi dali još 12 milijuna kuna za stradale u poplavama

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 03.06.2014 13:26
  • Objavljeno 03.06.2014 u 12:57
HBK Želimir Puljić

HBK Želimir Puljić

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Katolička crkva ukupno je za pomoć poplavljenim područjima izdvojila 18,5 milijuna kuna. Uz to je Caritas prikupio 3,2 milijuna kuna pomoći

Pomoć stradalima na poplavljenim područjima bila je tema izvanrednog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije koje je održano u ponedjeljak. Hrvatski biskupi odlučili su darovati još 12 milijuna kuna pomoći stradalima u poplavama, nakon što su prethodno izdvojili više od 6,5 milijuna kuna, od čega je dio usmjeren Caritasima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Osim toga Hrvatski Caritas je 17. svibnja ove godine pokrenuo akciju prikupljanja pomoći u kojoj je dosad prikupljeno preko 3,2 milijuna kuna. Akcije prikupljanja novčane pomoći na svojim područjima provode biskupijski i župni Caritasi. Tim je putem na poplavljena područja upućena i pomoć od nekoliko stotina tona različite robe.


'Budući da je sada važno ne samo hitno intervenirati, nego i strateški planirati i promišljati kako najbolje pomoći onima koji su najpotrebniji, Hrvatski Caritas je uputio poziv nadležnim državnim institucijama za osnivanje tijela za bolju koordinaciju aktivnosti u pružanju pomoći', stoji u priopćenju HBK-a.

Hrvatski biskupi zahvaljuju svima koji su se uključili u akciju pomoći stradalima te i dalje pozivaju i potiču vjernike i sve ljude dobre volje da sudjeluju u prikupljanju pomoći:
- pozivom na donacijski telefon 060 90 10

- uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175
- prilozima u svojim župama.

Pojedinosti o aktivnostima koje poduzima Katolička crkva za pomoć stradalima od poplava mogu se pratiti na mrežnoj stranici www.caritas.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!