ŠUKER IPAK POTVRDIO

'Bio sam na informativnom razgovoru u USKOK-u, ništa strašno'

Bionic
Reading

Prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker potvrdio je da je jučer ispitan u sjedištu PNUSKOK-a u Zagrebu. Nije, međutim, rekao u kojem slučaju, demantirajući spekulacije da je s istražiteljima razgovarao o nekoj od nogometnih afera. Također, prvi čovjek Kuće hrvatskog nogometa odbio je nagađati može li se nakon njegova iskaza u Rusanovoj očekivati još poziva za saslušanje

Šuker se na iskazivanje u PNUSKOK-u osvrnuo nakon što je s čelnikom INA-e Zoltanom Aldottom potpisao ugovor o generalnom sponzorstvu INA-e i HNS-a.

'Mogu vam reći da sam bio u USKOK-u na jednom informativnom razgovoru. Ništa strašno. Malo su napisali previše u Jutarnjem listu, ali dobro, to im je posao i uvijek fulaju. Još bih se malo žalio da sam bio priveden, a nikad to u životu nisam bio, no dobro. Žao mi je novinarke, dobila je dobru informaciju, ali to nije znala iskoristiti i napraviti pravi intervju. Ne bih sad o tome, ovo je dan za INA-u', poručio je Šuker.

Jutarnji list objavio je informaciju kako je Šuker jučer u PNUSKOK-u proveo sat vremena, gdje je s istražiteljima razgovarao o svojstvu svjedoka. Iako Jutarnji list nije uspio doći do informacije o čemu je Šuker razgovarao s PNUSKOK-om, prema spekulacijama motiva za razgovor ima više - počevši od velikog kladioničarskog skandala koji je lani tresao Europu, a Šukerovo ime su povezivali sa namještanjima njemački mediji, pa preko možebitnih krakova starih slučajeva koji su ugledali sudski epilog poput afere Offside, sve do nedavnih izjava Zdravka Mamića koji je, navodno, između ostaloga priprijetio na svoj osebujan način čelništvu Hrvatskog nogometnog saveza da će ih 'sve pomesti' usred 'rata' s ministrom Željkom Jovanovićem.

Šuker potvrdio da je bio u USKOK-u