Andrej plenković:

'Bilo je jasno s drugog planeta da je glas za Škoru doveo do toga da je Milanović prvi u prvom krugu'

22.12.2019 u 23:03

Bionic
Reading

Privremene rezultate prvoga kruga predsjedničkih izbora komentirao je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

'Čestitam svim sugrađanima koji su sudjelovali u prvom krugu predsjedničkih izbora. Izlaznost je pokazatelj interesa građana da odlučuju u kojem će smjeru ići Hrvatska. Čestitam svim kandidatima, posebno našoj kandidatkinji na plasmanu u drugi krug. U sljedećih 15 dana važno je da temeljito svi hrvatski građani vide koja je to politika koju želimo za Hrvatsku u sljedećih pet godina', rekao je Plenković, prenosi N1.

Uvjeren je u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović u drugom krugu. Nije ga, rekao je, iznenadio ovakav ishod izbora. Dio birača na desnici se podijelio između Grabar Kitarović i Škore, to je taj rezultat, stoga je puno veći rezultat imao Milanović, rekao je.

'Bilo je jasno s drugog planeta da je glas za Škoru doveo do toga da je Milanović sada prvi u prvom krugu. Uvjeren sam da će velik dio glasača Škore sada dati glas Grabar Kitarović', rekao je Plenković.

Upitan hoće li se birači Miroslava Škore u drugom krugu okrenuti Milanoviću, rekao je: 'Ne djeluju mi oni baš kao da su za lijevu opciju. Očekujem razborit i razuman izbor, a to je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.'

Na novinarsko pitanje što će biti s članovima HDZ-a koji su glasali za Škoru, kratko je odgovorio: 'Glasat će za Kolindu Grabar Kitarović', prenosi N1.

Plenković je siguran da su većina Škorinih glasača zapravo ljudi koji će glasati za Grabar Kitarović.

Što se tiče 'otrovnih strelica' koje mu je Škoro upućivao tijekom predizborne kampanje, Plenković je rekao da je iznenađen time koliko ga je puta spomenuo. 'Zadnji put smo bili zajedno 2000. godine u kampanji Mate Granića', rekao je.