LAKO PROTIV ESTONIJE

Bilićeve muke: Ovakvom igrom je teško odlučiti tko otpada

25.05.2012 u 22:37

Bionic
Reading

Hrvatski su nogometaši uspješno odradili prvi test pred odlazak na Euro. U Puli su izabranici Slavena Bilića pokazali svoju snagu i na impresivan način slavili protiv Estonije 3:1

zbornik Bilić je zajedno sa svojim stručnim stožerom odlučio da 'kockasti' igraju dvije pripremene utakmice pred odlazak na Euro. Naš prvi protivnika bila je u Puli Estonija, koja je u dodatnim kvalifikacijama za europsko prvenstvo ispali od Irske, s kojima otvaramo prvenstvo.

Protiv Estonije hrvatski su nogometaši, iako u šarenom sastavu, odigrali jednu odličnu igru koja diže samopouzdanje. Pobjeda od 3:1 mogla je biti i veća, no igra je bila i bolja nego konačni rezultat.

'Mislim da je bila dobra utakmica s mnogo šansi. Bio je to test pred Euro. Dosta smo trenirali ovaj tjedan, noge su bile teške, ali morali smo to maksimalno odraditi i pobijediti Estoniju da si dignemo samopouzdanje', kazao je pred kamerama HTV-a Nikola Kalinić koji je bio jedan od strijelaca.

Nakon njega, pred HTV je stigao još jedan strijelac – Ognjen Vukojević

'Htio bi se zahvaliti publici. Cilj je bio da zaokružimo ovaj dio priprema s pobjedom i idemo s dobrim raspoloženjem dalje. Izbornik ima težak zadatak jer su svi igrači pokazali da spadaju u najuži krug reprezentacije. Nadam se da će oni koji će ispasti biti s nama, barem u mislima. Mi smo homogena reprezentacija i siguran sam da će nas to krasiti i u Poljskoj'.

Na kraju svoje impresije o utakmici je kazao i izbornik Bilić

'Estonija ne spada možda u razred reprezentacija koje nas čekaju na Euru, ali Estonci su u kvalifikacijama dogurali do doigravanja, i nama su znali otežat život. Pohvalio bi našu igru u prvom poluvremenu koja je bila vrlo dobra, ako ne i odlična. Svi igrači su bili izvanredni. Ovom igrom su nama igrači otežali izbor koga otpisati. Svi su zaslužili ići, ali to je tako'.

Mogu li Estonci glumiti Irsku?

'To je taj nogomet, iako je Irska čvršća u obrani. Ali to je to, jaki bokovi, ubačaji…', kazao je Bilić te nastavio.

'U obrani imamo manje opcija nego u napadu, i nije da nema dovoljno ali trebamo ih još posložiti. Mi smo fokusirani na Irce, jer objektivno protiv njih imamo šanse. Mi smo emotivna nacija i dobar start nam daje dobar vjetar u leđa. No, mi smo pokazali da znamo napraviti dobru tranziciju da ne gubimo lopte. To je to, mi smo spremni. Sad idemo u Austriju na glavni dio priprema. Zadovoljan sam radom i materijalom.'