stigli iz inozemstva

BiH: Dva nova slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 26 oboljelih

17.03.2020 u 12:33

Bionic
Reading

U Bosni i Hercegovini su u protekla 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom pa je ukupni broj zaraženih u toj zemlji do utorka u podne bio 26 osoba.

Oboljeli su muškarac iz Tešnja u središnjoj Bosni i žena iz Bihaća, a oboje su u BiH stigli iz inozemstva, gdje su se i zarazili.

Testiranje je provedeno u Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu, čija ravnateljica Sebija Izetbegović je medijima i potvrdila kako su dvoje pacijenata pozitivni odnosno kako su zaraženi koronavirusom.

Žarište epidemije u BiH i dalje je šire područje Banje Luke, a ravnatelj Kliničkog cenra u tom gradu Vlado Đajić u utorak je novinarima potvrdio kako su poduzete nove mjere, uključujući uspostavu posebnog prostora za trijažu pacijenata odnosno kontejnerskog središta izvan grada, u koji bi se slale osobe za koje se sumnja da bi mogli biti prenositelji virusa.

"Svi radimo maksimalno kako bi kontrolirali stanje", kazao je Đajić pozvavši građane da se odgovorno ponašaju i da smanjivanje socijalnih kontakata odnosno samoizolacijom pomognu spriječiti širenje virusa.