RAZOČARANI ŠEG GENERALSKOG ZBORA

Bez Gotovine i Čermaka na komemoraciji; Miljavac: Ne znam zašto nisu došli

11.12.2017 u 21:19

Bionic
Reading

Komemoracija za Slobodana Praljka okupila je nekoliko tisuća ljudi, no među njima nisu bili Ante Gotovina i Ivan Čermak, dok se Mladen Markač ipak pojavio na misi zadušnici

'Ne znam zašto nisu došli. Bili su s kolegom Praljkom zatvoreni u Haagu, tamo su se družili, i najmanje što se od njih očekivalo jest da su se pojavili na njegovoj komemoraciji i odali mu počast. Ne znam zašto nisu došli i rekli mu posljednje zbogom. Jer Generalski zbor upravo je to želio i zato smo organizirali ovu komemoraciju', kazao je za Jutarnji list predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Pavao Miljavac, koji je bio jedan od govornika na komemoraciji, uz Tuđmana i generala Stanka Soptu.

Kako javlja RTL, Gotovina se nije pojavio zbog poslovnih obveza.

Podsjetimo, brojni prijatelji, suborci, generali, ali i uglednici iz političkog i javnog života Hrvatske u ponedjeljak u podne na komemoraciji u prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog oprostili su se u ponedjeljak od generala Slobodana Praljka.

Na komemoraciju su došli i ministri obrane te hrvatskih branitelja Damir Krstičević i Tomo Medved, a osim njih, među brojnim uzvanicima bili su i Milijan Brkić, Vladimir Šeks, Luka Bebić, Davor Domazet Lošo, Dario Kordić, Ivan Penić, Zdravko Tomac, Pero Kovačević, Đuro Glogoški, Marko Perković Thompson, Mirko Norac, Andrija Hebrang i drugi.

  • +28
Komemoracija generalu Slobodanu Praljku u dvorani Vatroslav Lisinski Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX