jasna poruka

Bernardić Tomaševiću: Produži linije tramvaja broj 5 i 7

12.03.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačke organizacije Socijaldemokrata Davor Bernardić pozvao je u nedjelju zagrebačku vlast da ponovno produži trasu tramvajskih linija broj 5 i 7 do Dupca, ustvrdivši kako je njihovo skraćivanje 'kažnjavanje građana na istoku Zagreba'.

Na konferenciji za medije održanoj na okretištu tramvaja Dubrava, Bernardić je rekao da na području naselja Dubrava i Sesvete živi oko 170.000 stanovnika, koji su se nekad vozili u Dubec linijom 5, a koja je sada skraćena do Maksimira, te linijom broj 7, skraćenom do Dubrave.

Smatra da je to "kažnjavanje ljudi koji žive na istoku grada Zagreba".

"Ono na što Socijaldemokrati upozoravaju i apeliraju je da se linija broj 7 i linija broj 5 vrate u Dubec, kako bi se građani istočnog dijela grada koji dolaze s posla ili odlaze na posao tijekom dana ili vikendom jednostavnije mogli dovesti do svojih odredišta", istaknuo je Bernardić.

Smatrajući kako se "građani istočnog dijela ne smiju kažnjavati ni pa kojoj osnovi", Socijaldemokrati od zagrebačke gradske vlasti traže da se tramvajske linije broj 5 i 7 produže do Dupca.

Ovom prilikom Bernardić je ponovio prijedlog Socijaldemokrata da cijena studentskog pokaza bude 50 kuna mjesečno, te radničkog pokaza 100 kuna mjesečno, u protuvrijednosti eura što bi, tvrdi, dugoročno pridonijelo povećanju prihoda ZET-a.

Odlukom gradske uprave promjene u zagrebačkom tramvajskom prometu su od sredine veljače. Tako linija 5  prometuje na relaciji Prečko - Maksimir, a linija 7 na relaciji Savski most - Dubrava.