NOVA ZG POLITIČKA KRIZA

Bernardić: Radovi hitno moraju stati!

15.06.2012 u 15:04

Bionic
Reading

Stav Skupštine Grada Zagreba je jasan - gradonačelnik Milan Bandić gradnjom fontana i pothodnika u ulici Hrvatske bratske zajednice i radovima na Cvjetnom trgu krši zakon, tj. odluku jedinog tijela koje odlučuje o radovima u Zagrebu, a to je upravo Skupština. Poručuju - radove treba što prije zaustaviti

Predsjednik Skupštine Davor Bernardić kaže kako su na Predsjedništvu Skupštine donesena tri zaključka. Ti zaključci ne sadrže ništa novog: Grad je postupio suprotno odluci Gradske skupštine, Skupština jedina ima pravo donositi odluke o programu gradnje te, sukladno tome, radove treba zaustaviti.

Bernardić je optužio Bandića da troši 30 milijuna kuna, koliko okvirno ova dva projekta koštaju, mimo volje građana odnosno predstavničkog tijela, Gradske skupštine, te kako se u 'kriznim vremenima razbacuje novcem'.


Ministarstvo uprave već je dalo svoje mišljenje te je pozvalo gradonačelnika da poštuje akte koje su zagrebački zastupnici donijeli, dok Bernardić poziva Ministarstvo financija da što prije provede financijski nadzor kojim će se, kaže, utvrditi da u proračunu za 2012. godinu novac za te projekte nije odobren. Pita se hoće li Bandić novac osigurati iz svog džepa te traži od države da stane tome na kraj i obustavi radove 'dok građanima nije nanesena još veća šteta'.

Što se popločavanja Cvjetnog trga tiče, Bernardić je ponovio kako je riječ o popravcima.

'Ako su dečki sfušali, neka Bandić i Horvatinčić iz svog džepa to plate i pokriju nastalu štetu, a ne Zagrepčani', rekao je Bernardić, aludirajući na sumnje da je promjena podne obloge paravan za popravak infrastrukture, posebice kanalizacije.

Iz Kluba zastupnika HDZ-a, nakon sjednice Predsjedništva Skupštine, neslužbeno doznajemo kako su nezadovoljni načinom na koji im je prezentiran problem jer su dovedeni pred gotov čin, te o mogućim potezima uopće nisu zajednički raspravljali.