POMILOVANJE HUANITA LUKSETIĆA

Bernardić poslao poruku predsjednici, a onda ga je poklopila Jadranka Kosor

22.02.2019 u 14:37

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kao što je i najavila, potpisala je pomilovanje Huanita Luksetića. Taj potez odmah je na Twitteru komentirao predsjednik SDP-a Davor Bernardić

'Pohvaljujem ovaj potez predsjednice. A sada neka lupi šakom o stol i sazove izvanrednu sjednicu Vlade na kojoj će se založiti za potpunu legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe', napisao je Bernardić na Twitteru nakon što je u javnost dospjela informacija da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala Huanita Luksetića.

No dok Bernardić zaziva sjednicu Vlade, nekim osnovama odlučila ga je podučiti bivša premijerka Jadranka Kosor.

'Predsjednik RH ne može sazvati sjednicu Vlade. Može samo predložiti. Sjednicu Vlade može sazvati samo predsjednik/ca Vlade. Nije teško za savladati', komentirala je Kosor Bernardićev status na Twitteru.

Bivšoj premijerki odgovorili su iz SDP-a. 'Gospodin Bernardić je samo ponovio riječi Kolinde Grabar-Kitarović, koje je ona više puta navodila u svojoj kampanji, ali i nakon izbora na funkciju predsjednice', napisali su na Twitteru.

'To što je ona govorila krivo ne treba značiti da i vi morate govoriti krivo, bez ograde. Tvit gospodina Bernardića ni u jednoj riječi ne sugerira da KGK nema ustavnu ovlast sazvati Vladu. Dapače. Od nje tražite da učini ono što ona ne može', poručila im je pak Kosor.

Podsjetimo, ranije je predsjednica, kao što je i najavljivala, pomilovala Huanita Luksetića. On je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog marihuane koju je uzgajao kako bi ublažio simptome multiple skleroze. Predsjednica je u siječnju najavila kako će ga pomilovati pa je njegov pravni zastupnik podnio molbu za pomilovanje Ministarstvu pravosuđa, koje je u četvrtak dostavilo izvješće predsjednici Republike Hrvatske.