7. i 8. prosinca

Bernardić pozvan na kongres njemačkog SPD-a u Berlinu

07.12.2017 u 18:44

Bionic
Reading

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Davor Bernardić i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) sudjelovali su u radu Međunarodne konferencije u organizaciji njemačkog SPD-a i PES-a (Stranke europskih socijalista) te su pozvani kao gosti na kongres SPD-a, koji se održava 7. i 8. prosinca 2017. u Berlinu, priopćeno je u četvrtak iz SDP-a

Nakon parlamentarnih izbora u Njemačkoj, održanih u rujnu, ovogodišnji kongres SPD-a je najavljen kao početak trasiranja obnove stranke, definiranja ključnih reformi, a u fokusu je i izbor novog vodstva.

Domaćin Bernardića i Jakšića bio je dugogodišnji zastupnik u Bundestagu iz redova SPD-a Josip Juratović, a Bernardić je imao prilike i za razgovor s predsjednikom SPD-a Martinom Schultzom i brojnim drugim vodećim političarima iz redova SPD-a.

Teme razgovara bile su budućnost socijaldemokracije u Njemačkoj ali i cijeloj EU.

„Ovo su dani prekretnice za Europu, hoće li biti povezanija, pravednija i socijalno-osjetljivija. Europa mora postati jača, mora zaštititi pojedinca. To je poruka koju je više puta naglašavao u svojim istupima Martin Schultz, a to je poruka koja je važna i nama u Hrvatskoj“, naglasio je u svojim istupima Bernardić, te je, kako je priopćeno, iskoristio priliku upoznati kolege iz SPD-a s mjerama SDP-a za borbu protiv iseljavanja mladih iz Hrvatske.

„SPD ovih dana uspostavlja temelje svoje budućnosti ali i budućnosti Njemačke, jer je jasno da SPD mora biti čuvar demokracije, ne samo u Njemačkoj nego i cijeloj EU“, rekao je Josip Juratović.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

On je također u svom istupu naglasio da budućnost EU ne može graditi samo Njemačka i Francuska, nego su važni i drugi „stupovi“, pa tako i Hrvatska. Također je, naveo je SDP,  naglasio važnost buduće suradnje i komunikacije svih socijaldemokrata u EU, a on osobno i dalje će se angažirati na povezivanju njemačkih socijaldemokrata, SPD-a, i hrvatskog SDP-a.